Kweepeer… vergeten fruit!

Maar niet vergeten door ons….heb maar eens een kweepeerboom in je tuin, dan lukt dat echt niet!

Als er dit jaar “dubbeltjes” aan hadden gehangen, waren we binnen geweest! Dusssss, verwerken tot jam, taart, gelei en moes. Een kweepeer kun je namelijk niet eten zoals een appel of een peer. Maar gekookt tot bijvoorbeeld kweepeerjam is het heerlijk!

kweepeer2

Recept kweepeerjam:

1.2 kilo kweeperen
1 kilo suiker, 1 liter water, sap van een citroen, kaneel

Niet schillen, maar het laagje “fluweel” van de vrucht afwrijven, het klokhuis verwijderen en in stukjes hakken in de keukenmachine. Handmatig klein maken met een rasp is geen doen, daar zijn ze te hard voor.
Fruit en water aan de kook brengen en suiker en citroensap en evt. kaneel toevoegen.
Laat lekker lang, 45 minuten en meer, koken tot het wat indikt.

In de tussentijd kook ik de potjes waar de jam straks in gaat. Potjes gekocht bij Claire & Eef met een rubberring zodat ze goed af te sluiten zijn. De barbequetang ligt klaar om ze heet uit het water te vissen. Een afgeknipte petfles dient als trechtermond zodat de randjes van de potjes niet vies worden. Vullen, sluiten, potjes afvegen….

Hendrie heeft een mooie site gevonden met labelideeen voor wijnflessen, jampotten, zeepjes, schriften etc. Kijk maar eens op blog.worldlabel.com

Strikje erom of doekje erop en….klaar om in de winkel te zetten en natuurlijk genieten we er zelf ook van!

 

11 personen vinden dit leuk... (Klik om leuk te vinden)

Er heeft nog niemand op dit artikel gereageerd.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten